Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Κατακαλόκαιρο το νέο νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση

Κατακαλόκαιρο το νέο νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση

filis-liakos.jpg

Ο Νίκος Φίλης και ο Αντώνης Λιάκος EUROKINISSI
«Από Δευτέρα ανοίγουμε» είπε με το χαρακτηριστικό του ύφος την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προετοιμάζοντας τους δημοσιογράφους για το κύμα των νομοσχεδίων που πρόκειται να κατατεθεί τους θερινούς μήνες. Όπως όλα δείχνουν, η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει για το καλοκαίρι και έτσι δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα, ώστε τα νομοσχέδια να συζητηθούν στην Ολομέλεια και να ψηφιστούν από το σύνολο των βουλευτών.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, πρόκειται να καταθέσει σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει διατάξεις για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το σχέδιο νόμου που θα αφορά τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον «νέο Καλλικράτη». Το αμέσως επόμενο διάστημα, μορφή νομοσχεδίου πρόκειται να πάρει και ο διάλογος για την Παιδεία που έχει προωθήσει ο Νίκος Φίλης και ο οποίος αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης.

Με βήμα ταχύ οι εκπαιδευτικές αλλαγές 

Όπως είναι γνωστό μετά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της «Έκθεσης - Γαβρόγλου», λίγες μέρες μετά, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 2 μμ στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας, η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου (Πρόεδρος Αντώνης Λιάκος) και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (Πρόεδρος Νίκος Θεοτοκάς) θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση όπου θα γίνει και η συζήτηση των πορισμάτων όλων των επιτροπών διαλόγου: Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η Επιτροπή - Λιάκου το ΕΣΥΠ, το ΣΑΠΕ, το ΣΑΤΕ , το ΣΠΔΕ και το ΙΕΠ.
Στόχος τους είναι να καταλήξουν στη συγγραφή της έκθεσης-πορίσματος που θα καταθέσουν στην πολιτική ηγεσία και στην κοινή γνώμη, η οποία θα εκφράζει τις βασικές κατευθύνσεις προς τις οποίες θα πρέπει να κινηθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
http://www.efsyn.gr/arthro/katakalokairo-neo-nomoshedio-gia-tin-ekpaideysi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου