Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Όταν τα νήπια πειραματίζονται με την φωτογραφική τέχνη

Όταν τα νήπια πειραματίζονται με την φωτογραφική τέχνη

10:59 | 27 Μάιος. 2015
Τρία αθηναϊκά νηπιαγωγεία πειραματίζονται με την τέχνη της φωτογραφίας, ξεκινώντας από το μουσείο και συνεχίζοντας στο σπίτι όπου σκέφτονται τη δική τους καθημερινότητα.
Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους εκτίθεται στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από 1 έως 5 Ιουνίου και η νηπιαγωγός κ. Αιμιλία Φάκου, εξηγεί στην Θάλεια Καραμολέγκου και το Πολιτιστικό Ημερολόγιο, το σκεπτικό και την διαδικασία αυτής της πρωτοβουλίας.
 
Πρόσφατα γιορτάσαμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και είδαμε στο πλαίσιο αυτών των εορτασμών και πολλά ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται συνήθως σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
Το ζητούμενο βέβαια είναι να έχουν κίνητρο τα παιδιά να επισκέπτονται τα μουσεία όλο τον χρόνο, και όχι μόνο με αφορμή κάποια παγκόσμια ημέρα.
Θ' αναρωτιούνται ίσως κάποιοι «μα μπορούν τα νήπια να κινητοποιηθούν από πλευράς ενδιαφέροντος, σε μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο;».
Και με ποιο τρόπο μπορεί αυτό ν' αποτελέσει διαδικασία διαρκούς μάθησης, που ωθεί τα παιδιά στην εξερεύνηση, καλλιεργώντας τη δημιουργική τους έκφραση κι απελευθερώνοντας το αδιαμφισβήτητο όπλο τους, που δεν είναι άλλο από την φαντασία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου