Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ξεπέρασε τα όρια η «Bild»

Ξεπέρασε τα όρια η «Bild»

bild.jpg

Προκλητική η καμπάνια της Bild | bild.de
Αντιδράσεις στη Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων αλλά και σε αναγνώστες έχει προκαλέσει η εκστρατεία της γερμανικής εφημερίδα «Bild» που λέει «nein» στο αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας και ενώ την Παρασκευή (27/2) διεξάγεται η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή (Bundesstag).
Με ανακοίνωσή της, η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην εκστρατεία της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, με τον καθ' όλα προκλητικό τίτλο: «Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες», και μάλιστα κάλεσε την διεύθυνση της εφημερίδας να την σταματήσει αμέσως.
«Η πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την Ελλάδα μπορεί να βρίσκει κάποιους σύμφωνους  και κάποιους άλλους όχι» είπε ο πρόεδρος της Γερμανική Ένωσης Michael Konken. Μία καμπάνια που θέλει να έχει άμεση επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις , εμπίπτει στις αρχές της δημοσιογραφίας. « Το ότι τέτοιες φυλλάδες έχουν έναν διαφορετικό δημοσιογραφικό  λόγο είναι αυτονόητο. Η καμπάνια όμως με τις selfie του Bild.de ξεπερνά το όριο και θυμίζει πολιτική καμπάνια» τονίζει ο Konken . Γι αυτό, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία αποτελεί προβληματικό στοιχείο ένας ολόκληρος λαός να δυσφημείται λόγω των λανθασμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνώντων τους. «Η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην Γερμανία είναι μεγάλη», τονίζει ο Konken . Kάτω από αυτές τις συνθήκες είναι καθήκον όλων των Μέσων να παρέχουν μια ολοκληρωμένη και κριτική κάλυψη του θέματος και όχι η έναρξη μιας πολιτικής καμπάνιας.
Η εφημερίδα καλεί τους Γερμανούς πολίτες που αντιτίθενται στην παράταση του ελληνικού προγράμματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:1. Να τυπώσουν το επίμαχο άρθρο που λέει «όχι» στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες 2. Να βγάλουν μία δική τους φωτογραφία και να την επισυνάψουν στο σχετικό άρθρο και 3. Να βγάλουν μία selfie μαζί με το επίμαχο άρθρο και να το αποστείλουν μέσω e-mail στην Βild. Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Bild, θα πρέπει επίσης να αναγράψουν το όνομά τους αλλά και τον αριθμό του κινητού τους. 
Αρκετοί αναγνώστες της εφημερίδας, εξέφρασαν την ντροπή τους για την στάση της Bild.  
 http://www.efsyn.gr/arthro/xeperase-ta-oria-i-bild

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου