Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Κώστας Γαβράς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Ο Κώστας Γαβράς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;

gavras.jpg

MOTIONTEAM
Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής. Αυτό σημαίνει πολλά και κατά τη γνώμη μου σπουδαία πράγματα όχι μόνο για την πορεία της χώρας μας προς την δημοκρατική κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότησή της, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι προφανές ότι το πειραματόζωο - Ελλάς (της ταξικής πολιτικής και της κοινωνικής καταστροφής), από τη Δευτέρα μπορεί και πρέπει να βγει από το κλουβί των μνημονίων.
 
Ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητάμε υποχρεωτικά, κατά το Σύνταγμα, την επόμενη βδομάδα, θα είναι και η εκλογή από τη νέα Βουλή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και δεν είναι -όπως το υπό αποχώρηση πολιτικό καταστημένο ήθελε να μας πείσει- μια διεκπεραιωτική διαδικασία, για την πλήρωση μιας διακοσμητικής θεσμικής θέσης. Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να συμβολίζει με τον πιο σαφή και ισχυρό τρόπο την μεγάλη ανατροπή στη χώρα και την επιδίωξη μιας συνολικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τους θεσμούς της, το οικονομικοπολιτικό της μοντέλο, το διεθνή της ρόλο κ.ο.κ.
 
Επομένως η επιλογή προσώπου από τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιτρέπεται να προκύψει συμβατικά, σαν κάποιος αναγκαίος συμβιβασμός του πολιτικού συστήματος. Σαν κάτι από τα «γνωστά». Πιστεύω ότι οι επαφές και οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, εδώ και δυο-τρία χρόνια, θα αποδώσουν και η Ελλάδα στο εξής θα μπορεί να έχει έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα υπερβαίνει τα εσκαμμένα.
 
Ο Κώστας Γαβράς είναι πρόσωπο διεθνούς εμβέλειας και κύρους, φωτεινό πνεύμα που με συνέπεια και δημιουργικότητα υπερασπίζεται (και συμβολίζει) την αληθινή δημοκρατία, την πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη, την ουσιαστική ελευθερία, τον πολιτισμό, τη διεθνή συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών, χωρίς σύνορα και διακρίσεις, φυλών, θρησκειών, πολιτισμών, χρωμάτων κ.λπ
http://www.efsyn.gr/arthro/o-kostas-gavras-proedros-tis-ellinikis-dimokratias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου