Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Χωρίς καμία «παρέκκλιση»: Δεσμεύτηκε για τις απολύσεις στο δημόσιο ο Κ. Μητσοτάκης

Χωρίς καμία «παρέκκλιση»: Δεσμεύτηκε για τις απολύσεις στο δημόσιο ο Κ. Μητσοτάκης

Θα υλοποιηθεί ο στόχος για ανθρωποθυσίες ακόμη 6.500- 7.000 υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με τις μνημονιακές επιταγές

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε έναντι των εκπροσώπων των δανειστών ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις το 2014 (με βάση το Μνημόνιο, απομένουν ακόμη 6.500- 7.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους). Σε «αντιστάθμισμα», η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις, από το 2015. Στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ. Σε ό,τι αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα, τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέπεμψαν στις συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και τρόικας.
Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το υπουργείο αναμένει σχετική μελέτη, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, καταδεικνύει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, αλλά και παθογένειες.
'Αξιο επισήμανσης, είναι, ακόμη  το γεγονός, ότι ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει μεγαλύτερη υποστηρικτική διάθεση από ό,τι το ΔΝΤ, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο σκέλος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πιο σκληρά μέτρα.
- See more at: http://left.gr/news/horis-kamia-parekklisi-desmeytike-gia-tis-apolyseis-sto-dimosio-o-k-mitsotakis#sthash.tlXPuorS.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου